Apple introducerar ny “tvåfaktorautentisering” för iOS 9, OS X El Capitan

Apple släppte igår iOS 9 Beta 3 till registrerade designers som en del av operativsystemets färdplan till en eventuell offentlig release i höst. Förutom de vanliga bugfixerna, stabilitetsförbättringarna, såväl som fortsatta framsteg, introducerade verksamheten på samma sätt ett nytt tvåfaktor-autentiseringssystem som försöker förbättra det nuvarande säkerhetssystemet för Apple ID.

Den nya tvåfaktorautentiseringen förklaras av Apple som “ett extra lager av säkerhet för ditt Apple-ID som är utformat för att förhindra obehörig åtkomst till ditt konto samt skydda foton, dokument samt andra data som du lagrar med Apple. ” Det är i huvudsak ett system som är utformat för att ge den största möjliga säkerhetsnivån för ditt Apple-ID såväl som nu utvecklats direkt till iOS 9 samt OS X El Capitan på plats för Apples nuvarande “tvåstegs verifiering” -funktion som har som har Historiskt använts för att tillhandahålla säkerhet till kontoinnehavare.

Så vad är nytt? Tja, systemet som kommer att levereras med iOS 9 samt OS X 10.11 EL Capitan använder en uppsättning nya tekniker för att lita på prylar samt så småningom tillhandahålla verifieringskoder som används för att verifiera Apple ID -ägarens identitet. När en individuell indikationer på en ny gadget använder ett Apple-ID, till exempel när du uppgraderar till en ny iPhone eller köper den senaste MacBook eller iPad, kommer de att bekräfta sin identitet med ett lösenord samt åtföljande sexsiffrig verifieringskod. Den nödvändiga verifieringskoden kommer omedelbart att visas på alla typer av iOS 9 eller El Capitan -gadget som för närvarande är aktivt med exakt samma Apple -ID.

En gång undertecknat i att använda lösenordet såväl som verifieringskoden som gadgeten då är tänkt på att vara en “betrodd” såväl som inte kommer att omfattas av exakt samma process igen såvida den inte är torkad eller elimineras från de betrodda Listning som kommer att erbjudas att visa direkt på gadget med inställningar> iCloud> konto. Detta nya tvåfaktorautentiseringssystem, även om det verkligen är utformat för att erbjuda maximal säkerhet samt effektivisera det nuvarande systemet, inkluderar en specifik nivå av underförstådd skyldighet för användaren, till exempel att komma ihåg huvudlösenordet samt hålla betrodda telefonnummer så mycket som datum.

I hela denna process har Apple sett det i form för att eliminera det helande nyckelsystemet helt och hållet och se till att individer inte förlorar få tillgång till sina Apple -ID i någon typ av oförutsedd händelse i detta nya system. Trots att det är en FailSafe -metod innebär att förlora läkningsnyckeln för närvarande permanent att förlora vinståtkomst till ditt Apple -ID. Apple vill inte att detta ska inträffa i det nya systemet.

Det totala supportdokumentet på Apples webbplats som förklarar den nya tvåfaktorautentiseringen är som följer:

Apples nya tvåfaktorautentiseringssystem kommer att rullas ut i höst med den offentliga frisläppandet av iOS 9 samt OS X El Capitan men fram till dess förblir den befintliga tvåfaktorverifieringsprocessen det allra bästa valet för grundläggande användare.

(Källa: Apple)

Du kanske också vill inspektera:

iOS 9 Beta 3: Alla nya ändringar på en plats [skärmdumpar]

Ladda ner iOS 9 Beta 3 samt ställt in på iPhone 6, 6 Plus, 5s, 5C, 5, 4S, iPad, iPod Touch [Tutorial]

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om allt det senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.