Angry Birds for Windows som nu är tillgängliga för nedladdning

Angry Birds blir snabbt det spel som varje plattform behöver för att tas på allvar. Först släppt för iOS-enheter, Android- och webbaserade versioner har varit lika populära och många speluppföljare och tillägg. Det verkar som om vi bara inte kan få tillräckligt med de små grisarna. I ett försök att föra Angry Birds till de få människor som inte redan är beroende har spelets skapare Rovio släppt en infödd Windows -version för bara $ 5.

Med över 240 nivåer har denna speciella version av Angry Birds ett par förbättringar jämfört med den nyligen släppta Flash -baserade bror – den största är att ta bort behovet av att vara ansluten till Internet. Vissa kan hävda att den största förbättringen är bristen på blixt, men vi lämnar det speciella argumentet för en annan dag. Windows -versionen kan också spelas helskärm eller faktiskt fönster om det flyter din speciella båt.

Förvånansvärt kommer du inte att behöva ett djur för en dator för att spela Angry Birds, med en 1GHz CPU och 512 MB som de enda kraven så länge ditt operativsystem du väljer är Windows XP SP2 eller nyare.

Medan den fullständiga versionen av spelet (både Angry Birds och Angry Birds Rio) är tillgänglig för $ 5, finns det också en gratis demoversion för dem som inte är säkra på att de kommer att njuta av att kasta komiska fåglar på lika humoristiska grisar. Om det låter som du, ta vårt ord för det, kommer du att älska det!

Alternativt kan du också ge den gratis WebGL -baserade Chrome -versionen av Angry Birds ett försök.

Angry Birds for Windows kan laddas ner från den officiella webbplatsen här.

Du kan följa oss på Twitter eller gå med i vår Facebook -fan för att hålla dig uppdaterad om allt det senaste från Microsoft, Google och Apple.