$ 8 3D tryckt foto Turntable använder uppdragsdelar

om du säljer en produkt eller bara visar ditt senaste projekt, gör ett foto skivspelare videobilder mycket enklare. 360 ° skivspelare gör det möjligt för tittaren att se varje sida av objektet som fotograferas, medan kameran är låst. Motoriserade skivspelare är tillgängliga som kommersiella produkter kostar var som helst från $ 30 till $ 150 eller så. I stället för att skälla ut pengar, bestämde [NotionsOnday] att skapa sin egen skivspelare med några delar han hade på hand och 3D-utskrift allt annat.

Motorn för skivspelaren kom från utmatningsmekanismen hos en gammal DVD-ROM-enhet. En Arduino Pro Mini styr motorens hastighet med hjälp av ett MX1508 H-Bridge-chip. Ström kommer från ett 18650 li-ion batteri. Hela monteringen spinner på huvudaggregatet från en videobandspelare.

Innan du hoppar in på kommentarerna, ja, har videobandspelare motorer. Men de är vanligtvis borstfria motorer som är klassade för 1 800 rpm. Att köra en motor som den med låg hastighet skulle betyda spolning av spolarna. I det här fallet var det lättare alternativet att använda en DC-motor och växelkörning.

[Noteringskort] 3D tryckte skivspelaren och fästet. Fästet använder ett magnetarrangemang som gör det enkelt att byta mellan frihjuls- eller bältedriven operation. Skivspelaren är affischbräda, med 3D-tryckta kanter.

Klicka genom pausen för att se hela videon.

Skivspelare är inte de enda låga budgetvideo tillbehör som vi har täckt. Kolla in den här kamerans skjutreglage, och den här bländaren kontrollerade kameratrullen.